Home office po polsku - pracownicy bez służbowego sprzętu.

Home office po polsku – pracownicy bez służbowego sprzętu

Co czwarty pracownik nie dostał w trakcie pandemii od pracodawcy niezbędnego sprzętu do pracy ...

Do elektronicznego rejestru CEIDG wpłynęło minionym roku 109,5 tys. wniosków dotyczących założenia działalności.

Nowych firm mniej, ale za to bardziej cyfrowe 

Prawie o 15 proc. spadła w 2020 r. liczba wniosków dotyczących założenia działalności gospodarczej. ...

Spadek sprzedaży to w dobie pandemii bolączką niemal całego sektora MŚP.

Spadek sprzedaży wciąż dużą bolączką w sektorze MŚP

Co prawda jesienią 2020 r. spadki sprzedaży w sektorze MŚP były mniejsze niż na ...

Mega trendy z 2020 r. będą się pogłębiać w 2021 r.

Megatrendy, czyli co czeka firmy w 2021 roku?

Pandemia koronawirusa rozpoczęła proces zmian rynkowych i zachowań konsumenckich, które do stycznia 2020 r. ...

Pogrzeb w dobie koronawirusa wygląda nieco inaczej niż zwykle.

Pogrzeb podczas pandemii koronawirusa. Czym się różni?

Pandemia koronawirusa powoduje nie tylko wiele zgonów, ale też nastręcza trudności związane z pochówkiem ...

Automatyczne oprogramowanie podniesie produktywność.

2021 będzie rokiem produktywności. Za sprawą…

Możliwość zastąpienia pracy całych działów przez automatyczne oprogramowanie oznacza, że prawdopodobnie w przyszłości jedno- ...

E-winiety w Czechach już od 1 stycznia 2021 r.

E-winiety w Czechach na autostradach od początku 2021 r.

Jeśli chcemy jeździć w Czechach po autostradach to od 1 stycznia 2021 r. musimy ...

Europejski sektor MŚP ma się źle.

Dramat MŚP. Co druga firma jest skłonna zamknąć biznes

Ponad 2200 przedstawicieli sektora MŚP z: Francji, Niemiec, Włoch i Hiszpanii oraz Wielkiej Brytanii ...

Pracodawca nie może nakazać pracownikowi wykorzystania urlopu w wyznaczonym przez siebie czasie.

Co z urlopem przy czasowym zamknięciu zakładu?

Wiele zakładów pracy w okresie pomiędzy świętami Bożego Narodzenia a Nowym Rokiem „nie prowadzi ...

Posiłek w lokalu gastronomicznym? Aktualnie to niemożliwe.

Klient zaczyna jeść w restauracji – co wtedy?

Restauratorzy nie tylko muszą zmagać się z lockdownem, ale i z klientami, którzy nie ...